Известие

Collapse
No announcement yet.

Изтече маслото от хидравликата на волана

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Изтече маслото от хидравликата на волана

След един завой на 90 градуса волана се вдърви. Спрях след около 20-30 метра и под колата огромно петно масло.
    Оказа се, че е изкочил един гумен шланг който се намира зад левия фар за мъгла, и най-вероятно е този по който маслото отива към серпентината в дясно.
    Каква може да е причината . Възможно ли е тази серпентина да се е запушила?
    Маслото е мътно, сивочерно - не съм го сменял след като купих колата и досега не съм имал проблеми с хидравликата.
    Alfa Romeo 156 2.0 TS `99

Снаждай си шланга и наливай новото масло без притеснения. И без това е добре да се смени.Щом си нямал проблеми преди това и нети е свирила при ляв десен,едвали се е запушила.Маслото го слагай каквото трябва да за там препоръчвам ти тутела от тая червената
    sigpic Alfasud/156 1.8ex
    156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Тутелата вече е купена. Притеснявам се да не стане пак същото защото тези шлангове са ниско налягане и оттам маслото се връща горе в резервоарчето.

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... A%E0%F2%E0

Има още много теми ама виж с търсачката аз мисля че не е нищо сериозно....
        sigpic Alfasud/156 1.8ex
        156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Благодаря за линка. Изрових доста по въпроса но това не го бях открил. Иначе звучи успокояващо.

Comment

Това сякаш става епидемия. Тази сутрин паля колата и не мога да завъртя волана. Комшията ми вика, че нещо тече. Излязох от колата, отворих капака и единия от маркучите на хидравликата пред шофьора направо излязъл, цялата течност на асфалта.
            Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Ииии кой маркуч се измъкна, горния или долния? При мен е горния до колкото мога да се ориантирам - този който е от рейката към серпентината.

Comment

При мене не е от маркучите на серпентината, а от другата страна, под акумулатора и въздушния филтър
                Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Точно така като демонтираш левия фар за мъгла се вижда много ясно - точно насреща.

Comment

Оправих си изскочилия маркуч, сложих нова скоба, налях хидравлична течност, нищо не свири, засега ОК. А сега някой да обясни на какво се дължи тая работа с "напикаването". Почна да ме е страх да я карам, ако се случи на 150-180км/ч кво ше стаа!

Comment

Провери ли дали серпентината е напълно свободна? Аз утре съм на сервиз и смятам да я продухам. Ако не е запушена - поне частично и аз не знам каква може да е причината.

Comment

Провери ли дали серпентината е напълно свободна? Аз утре съм на сервиз и смятам да я продухам. Ако не е запушена - поне частично и аз не знам каква може да е причината.

Comment

Серпентината е проходима щото през нея /през нейния маркуч/ ми сменяха преди 2 месеца хидравличната течност и то след промивка на системата т.е. точиха докато почне да тече червено

Comment

Моля те, напиши накратко каква е процедурата при промивката и колко хидр. течност отиде.

Comment

Първоначално публикувано от boian
                              Оправих си изскочилия маркуч, сложих нова скоба, налях хидравлична течност, нищо не свири, засега ОК. А сега някой да обясни на какво се дължи тая работа с "напикаването". Почна да ме е страх да я карам, ако се случи на 150-180км/ч кво ше стаа!
                              Споко, нищо няма да стане.
                              На мен със 190км/ч ми гръмна хидравличната помпа.
                              Усетих го чак когато трябваше да взимам завоя, първия след правата.
                              Стори ми се уж полегат, ама започнах да го изпускам и по средата усетих, че не е толкова остър колкото изглежда според волана....
                              A20DTH ЖТД ама не баш
                              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Working...
                              X